De Mönninck House

Het terrein
Een ongerept bos in een villawijk in Bentveld, in feite de tuin van een van de villa’s. De eigenaresse geeft een stuk van het bos aan haar dochter en schoonzoon om er een huis te bouwen. Langs de straat is door de gemeente een bouwkavel getekend van 12×15 meter.
De opdracht
Maak een klassiek huis, het moet op een huis lijken! Niet te abstract, maar wel strak. Ruimtelijk en licht maar ook warm en intiem. Sober en met aandacht voor detail. Gevraagde ruimtes: 7 kamers, grote keuken, bijkeuken, 2 badkamers, garage en kelder. Geen hokjes, geen plat dak, geen puntdak.
Het ontwerp
Door de verspringende gevellijn dringt de tuin het huis binnen. In het interieur ontstaan zo spannende nissen en hoeken. De ruimtes op de begane grond staan in open verbinding met elkaar. De betonnen gevelbanden geven het huis een grillige horizontale geleding, een weerspiegeling van de sprongen in de plattegrond.