Kano Vereniging Zeeburg

Het bouwterrein is een smalle oeverstrook langs de Nieuwe Vaart, aan
de achterzijde van een bedrijventerrein. Wegens het ontbreken van sociale
controle ontstond het idee om de gehele gevel afsluitbaar te maken
met stalen deuren. De kleur geel is gekozen vanwege de felle kleuren
waarin de kano’s gemaakt worden. De kleur straalt ook uit dat het gebouw
gezien mag worden op deze afgelegen locatie, waarin anonieme
bedrijfsgebouwen het beeld bepalen.
Een kanovereniging heeft primair behoefte aan een functionele opslag
van de kano’s. Daartoe zijn apart afsluitbare opslageenheden gemaakt
waarin per stuk 20 kano’s passen. De opslageenheden zijn over de
gehele breedte te openen door middel van schuifdeuren. In het midden
van het gebouw is de clubruimte gepositioneerd. Achter de luiken
is een glasgevel over de gehele hoogte gemaakt. Als de luiken open
staan is er een gelaagde overgang van binnen naar buiten.
Jan van Erven Dorens
Oktober 2015