Woongebouw Broekpolder

Er is gekozen voor een primaire vorm van het gebouw in een vierkant, met een grondvlak van 22 x 22 m en 5 lagen hoog. De 5e laag is ingericht met 2 dakappartementen waarvan de gevel aan de zijde van de woningen in de Waterwijk is terug gebouwd, zodat er ruime dakterrassen ontstaan. Alle woningen zijn voorzien van ruime balkons, voorzien van een glazen vouwwand, zodat bij wind of tocht de bewoner naar keuze de vouwwand kan sluiten.

De hardglazen balkonafscheidingen zijn 4 bouwlagen hoog doorgetrokken over de volle breedte van de balkons en vormen zo een krachtig gebaar. Door het gebouw op de 4 hoeken op dezelfde wijze uit te werken, alsmede door de daklijn ter plaatse van de dakterrassen door te zetten, blijft de kubusvorm intact. De glazen hoeken geven het gebouw een transparant karakter. De kubusvorm blijft voelbaar maar door de transparantie wordt de strengheid van de vorm gerelativeerd.

Tussen de glazen hoeken is de gevel uitgevoerd in metselwerk. Het metselwerk is opgevat als een geperforeerd vlak. Omdat de 4 hoekpunten zorgen voor balans kunnen de vlakken metselwerk vrij ingedeeld worden. Afhankelijk van de functie en afmetingen van de achterliggende ruimten zijn raamopeningen gemaakt. Zo ontstaan 4 verschillende gevels met een zekere vrijheid van indeling.

De onderste bouwlaag is uitgevoerd in een donkerder steen van een groter formaat waardoor een plint ontstaat.
De plint vormt een duidelijke begrenzing voor de glazen hoeken. Ook kunnen in de plint op losse wijze grote gevelopeningen gemaakt worden ten behoeve van de entree en achteringang en de raampartijen van de woningen op begane grond. Ten behoeve van de entree springt de gevel in. Een prominente kolom op de hoek markeert de ingang. Vanuit de entreehal is er zicht op het parkeerterrein en uitzicht op het park.